"Școala de vară" în Parohia Fulgeriș din Protoieria Sascut

12 August 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim și prin purtarea de grijă a părintelui protoiereu Vasile Abageru, în Parohia Fulgeriș din Protopopiatul  Sascut, în perioada 5-11 august 2019, s-au desfășurat cursurile Școlii de vară sub egida "Școala din vatra Bisericii". 

Aflate la a-V-a ediție, cursurile cultural-catehetice s-au bucurat de prezența a numeroși copii din parohie care au participat cu interes la activitățile propuse printre care amintim: jocuri sportive, atelier de creație, păpuși și covorașe tradiționale și pictură de icoane. 

De asemenea, copiii s-au bucurat de prezența părintelui Daniel-Ionel Marari, inspector în cadrul sectorului cultural al Administrației Eparhiale, care a prezentat o cateheză despre importanța participării la slujbele bisericii. Acesta a interacționat cu tinerii prezenți, care au mărturisit bucuria participării lor la un asemenea proiect organizat sub coordonarea preotului paroh Marian Gabriel Radu.

Timp de două zile, participanții la Școală de vară au avut parte de o excursie tematică: "Pe urmele marilor duhovnici" vizitând mănăstirile din județul Neamț. Pelerinajul s-a încheiat cu vizita de la Centrul eparhial de la Roman unde tinerii au fost întâmpinați de monahia  Dionisia Șchiopu, director al "Fundației Melchisedec ". După prezentarea obiectivelor din cadrul Arhiepiscopiei, copiii au poposit la "Casa Vlădicăi" din Sțănița. 

În încheiere, duminică, s-au împărtășit cu toții în cadrul Sfintei Liturghii, au primit diplome de participare și s-au distrat în prezența unor animatori. 

"Mulțumesc pe această cale partenerilor noștri, primăriei și școlii din localitatea Pîncești, pentru sprijinul acordat, dar și voluntarilor și tuturor susținătorilor", a conchis preotul paroh.