Școală de vară în Parohia Drăgușani

    Cu binecuvântarea IPS Ioachim, în perioada 21-27 august, s-a derulat programul educativ-religios tip  școală de vară „Vacanță în tinda bisericiiˮ, în Parohia Drăgușani, comuna Parava, la Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel și Sf. Arh. Mihail și Gavriilˮ, din localitate.

 

   Ca parteneri ai parohiei coordonate de PC Pr Ioan Negoiță, în desfășurarea acestei activități amintim Primăria Parava, Postul de Poliție Parava, IPJ Bacău-Serviciul Rutier, iar colaboratori au fost cadre didactice din comună, doamna dr. Mătăsaru Dorina din Drăgușani și d-ra Ioana Țigulea, educatoare la Școala Daniela Cuciuc, din Piatra-Neamț.

  Au participat copii cu vârste între 4 și 11 ani, programul putându-se desfășura cu sprijinul unor voluntarilor elevi la diferite licee din Bacău: Bândac Diana, Adafinei Ionuț, Vârgolici Denisa, Păduraru Alexandra, Chifane Andreea și Dediu Anca.

    În program au fost incluse activități care s-au axat pe comunicare, încercându-se resuscitarea nivelului de socializare prin simpla interacțiune între tineri. Astfel, au fost puse în aplicare jocuri distractive din domeniul matematicii și fizicii sub coordonarea doamnei preotese Ioana Negoiță, creativitatea copiilor fiind pusă în mișcare de d-ra Ioana Țigulea, educatoare la Școala Daniela Cuciuc, din Piatra-Neamț, Vârgolici  Georgiana și Dinu Daniela, cadre didactice din localitate.

   O lecție de prevenire a îmbolnăvirii a fost prezentată copiilor de către d-na dr. Mătăsaru Dorina, care a explicat celor prezenți rolul medicinii în viața societății; agenții de poliție Soare Cătălin și Țarălungă  Bogdan-Marius au prezentat copiilor norme de conduită legislativă în societate, iar agentul șef  principal de la Serviciul Rutier Bacău, Ionel Voicu, a prezentat diverse norme de circulație pe drumurile publice, precum și autovehiculul din dotarea poliției rutiere.

  Duminică, 27 august toți copiii au participat la Sf. Liturghie, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

(Pr. Ioan Negoiță)