Școală de vară în Parohia Brad, Protopopiatul Buhuși

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 15 – 20 iulie 2019, în Parohia Brad, comuna Berești-Bistrița, Protopopiatul Buhuși, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a proiectului „Școala de vară – prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

Alături de părintele paroh Cătălin Chiper au fost prezenți 22 de copii cu vârsta de la 5 până la 15 ani, dornici să petreacă împreună câteva zile într-un mod diferit.

Copiii s-au reîntâlnit bucuroși cu jocurile și activitățile de la edițiile precedente, dar în același timp au descoperit și altele noi: lego, puzzle, jenga, plastilină, desen și pictură.

Inedit a fost faptul că, în urma orelor de cateheză, copiii au hotărât să pună în aplicare învățătura despre dragostea creștină, ei reușind să strângă o cantitate însemnată de daruri pe care le-au donat credincioșilor din satul Poiana Negustorului.

Băieții au demonstrat din nou că sunt buni gospodari: au reamenajat aleea de acces la biserică, eforturile lor fiind răsplătite de fetițele care le-au pregătit clătite.

Pentru această ediție a Școlii de vară, părintele a pregătit două surprize: parohia a primit vizita unei delegații de la I.S.U. Bacău. Un echipaj de pompieri le-a prezentat copiilor o autospecială și echipamentele folosite la intervenții. Apoi o echipă de voluntari SMURD le-a prezentat copiilor modul în care se oferă primul ajutor persoanelor rănite sau inconștiente. O parte a întâlnirii a ocupat-o proiecția de filme și alte materiale informative în legătură cu prevenirea incendiilor, și măsuri în caz de urgență: incendii, inundații, cutremur.

A doua surpriză a constat în vizita unei echipe din cadrul organizației de cercetași din Bacău, care i-a provocat pe copii la o drumeție prin pădurea de lângă sat, urmată de nenumărate jocuri care i-au antrenat pe participanți într-o aventură de neuitat.

Nu uităm să menționăm și implicarea credincioșilor parohiei, care au avut grijă ca în fiecare zi copiii să primească o masă la ora prânzului.

Ediția din acest an a Școlii de vară s-a încheiat în ziua serbării Sfântului Proroc Ilie, când toți copiii au participat la Sfânta Liturghie, primind Sfânta Împărtășanie.

De asemenea, menționăm că duminică, 21 iulie, credincioșii Filiei Ciumași au sărbătorit 20 de ani de la ultima sfințire a bisericii alături de părintele paroh Cătălin Chiper, dar și de părintele paroh de la acea vreme, pr. Gelu Chiribău, prilej de bucurie dar și de amintire de cei dragi, plecați la Domnul, care au depus eforturi considerabile pentru renovarea bisericii.

(pr. C C)