Școală de vară în Parohia Băhnișoara

În perioada  18 – 20 august 2019, în Parohia Băhnișoara, Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a II-a  ediție a Școlii de vară „Școala de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”, la Biserica parohială „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.

La activitățile desfășurate a participat un număr de 47 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani, fiind coordonați de părintele paroh Popa Marius Ciprian, colaboratori fiind doamna Bucur Ionela – fiică a satului, educator la grădinița Moldoveni și voluntarii: Movileanu George – cântăreț bisericesc, Rădiță Elena, Creangă Ionela și Cozma Elena.

Fiecare zi a debutat cu rugăciuni de binecuvântare, urmate de ore de cateheză, la care au participat deopotrivă copii și părinții, copiii aprofundând noțiuni de credință și primind răspuns din partea părintelui paroh la întrebări specifice vârstei lor. 

Activitățile catehetice au fost urmate de ateliere recreative, de pictură, de dezvoltare intelectuală etc, care  au dezvoltat spiritul de echipă al copiilor, între aceștia legându-se noi prietenii. În cadrul acestora copiii au pictat icoane, au confecționat cruciulițe din plastilină, au învățat să joace șah și au dat frâu liber imaginației construind cu piese lego și nenumărate puzzle-uri.

În fiecare zi copiii au primit câte o gustare din partea parohiei.  La final, aceștia au fost răsplătiți cu diplome de către organizatori, pentru efortul și implicarea depuse în cadrul cursurilor și au manifestat dorința de a participa și la a III-a ediție a școlii de vară.

(pr. Popa Marius Ciprian)