Școala de vară la Parohia „Sfântul Ilie” din Roman

Cu binecuvântarea  și purtarea de grijă a Înaltpreasfintitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în  Parohia "Sf. Prooroc Ilie" din urbea mușatină a Romanului,  se desfășoară cea de a II-a ediție a  Școlii de vară "Sub cerul copilăriei, la biserica "Sf. Ilie".

Întrucât peste puțin timp Parohia "Sf. Prooroc Ilie" din Roman își sărbătorește ocrotitorul spiritual, activitățile desfășurate în perioada 11-19 iulie 2022 se doresc a fi o  înainteprăznuire, o bucurie anticipativă, pentru copiii parohiei și un prilej de comuniune euharistică și dialog între tinerii veniți din diaspora și cei de acasă, dar și o dezmorțire a inimilor osificate în  zgomotul creat de toată tehnica din jur. 
La ediția de anul acesta participă peste 50 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. În timpul atelierelor de lucru, cei mici  participă la sesiuni de pirogravură, dans, teatru, jocuri sportive, film, precum și la cursuri de istorie românească și spiritualitate, menite să consolideze conștiința apartenenței ecleziale. Aceste  programe educative fac din sinaxele ludice o rețetă a cunoașterii, a împlinirii și a dezvoltării abilităților de lucru în echipă, cât și a simțului moral și religios.
La finalul fiecărei activități, prin contribuția unor colaboratori inimoși, precum  dl. Mihai Berianu&Simial Market, cât și a doamnelor din Comitetului parohial, toți cei prezenți  primesc dulciuri, fructe și diverse daruri. Totodată, un rol deosebit în derularea programului școlii de vară l-au avut invitații speciali: dl. Huci Ionuț, Agent Sef Principal din cadrul Poliției Române, dl. Ciprian Murariu, prof. de Educație Fizică și Sport, doamnelor Petruta Grigoraș și Mihaela Trofin.
Imediat după serbarea hramului, tinerii participanți vor beneficia și de o excursie din partea parohiei, care va consta în vizitarea  și închinarea la moaștele sfinților prezentați în cadrul Școlii de vară. 

pr. Bogdan Ciobanu