Şcoală de Vară la Parohia Poduri din Protopopiatul Moinești

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, duminică, 25 iunie, au început cursurile Şcolii de Vară organizate de Parohia Poduri în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „General Nicolae Şova”, primăria din localitate şi UNICEF România.  

După  Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum, la care au participat copiii împreună cu părinţii şi cadrele didactice implicate în proiect, s-au amintit şi apreciat activităţile şcolii de vară din anii trecuţi şi s-au oferit detalii despre activitățile ulterioare. Proiectul este coordonat de părintele paroh Vasile Popa, părintele  Dumitru Parfene şi  de doamna profesoară Valeria Starpariu, și se adresează unui număr de 140 de copii și tineri cu vârsta între 6 si 18 ani, îndrumați de o echipă de voluntari: profesori, studenţi, elevi şi părinţi.

     Activităţile Şcolii de vară se vor desfăşura în perioada 25 iunie-- 14 iulie, în fiecare zi de luni până vineri, la Aşezământul Parohial şi la Şcoala Poduri, între orele 9.00—12.00 . Se vor desfăşura diverse activităţi împărţite în ateliere de lucru pe grupe de vârstă, din care amintim:

- Sportive: drumeţii, pelerinaje, şah, jocuri cu mingea, gimnastică, orientare turistică, pescuit sportiv;

-Artistice: piese de teatru, cântece patriotice şi religioase, jocuri de rol, origami, cursuri de: jurnalism, fotografie, film;

-Dezvoltare personală: cursuri de igienă, prim ajutor, legislaţie rutieră, bune maniere, gastronomie, ecologie;

-Atelierul vechilor şi noilor meşteşuguri: ţesătorie, cusătorie, broderie, împletituri;

-Formare duhovnicească: participarea la slujbele bisericii, întâlnirea cu părinţii bisericii prin film, lectură, cuvânt.

„Rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze a 6-a ediţie a Şcolii de Vară ce se desfăşoară în parohia şi comuna noastră, activitate ce ilustrează fericit buna colaborare dintre biserică, școală şi primărie, la care  de anul trecut se adaugă şi UNICEF România, în folosul şi interesul copiilor noştri”, a spus părintele paroh Vasile Popa.