Școală de vară la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău

A treia ediție a Școlii de vară „Copilărie în Grădina Maicii Domnului” a fost organizată, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, de Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău pe parcursul a două săptămâni, 16-27 august 2023. Atât cei mici (clasele I-IV), cât și cei mari (clasele V-VIII) au avut prilejul să-și petreacă timpul într-un mod educativ și distractiv cu matematica, biologia, chimia, româna, pictura, muzica, șahul, atelierele de dezbatere, de gestionare a timpului, de nutriție și obiceiuri sănătoase.

Și de această dată, copiii din parohie au aflat lucruri noi, au creat prietenii durabile și-au explorat pasiunile, pregătindu-se astfel nu pentru un nou an școlar, ci pentru viață. 

O zi la mănăstire a însemnat un prilej frumos de a descoperi importanța dialogurilor cu Dumnezeu în rugăciunea particulară, iar sinceritatea mărturisirii în fața icoanei Mântuitorului: „Iisuse te iubesc!” a constituit o experiență revelatoare pentru adulții ce i-au însoțit.

Excursia de final a însemnat pentru unii primul contact direct cu trenul, călătorind până la Roman pentru a vedea „moștenirea” spirituală, dar și administrativă a vrednicului de pomenire Episcop Melchisedec Ștefănescu, apoi parcul bătrânului târg moldav a fost locul de relaxare și joacă.

Duminică, într-un cadru festiv generat de spectacolul de final oferit de copilași, părintele paroh Ioan Deacu, împreună cu preoţii slujitori Petru Bălăiță și Iulian-Ciprian Bertea, au mulţumit şi au felicitat pe toţi cei implicaţi în buna desfăşurare a acestei „Şcoli de vară”. În mod deosebit s-au adus mulțumiri formatorilor, profesori cu experiență, precum și colaboratorilor externi: Mănăstirea „Buna Vestire”, Club-karate Sfinx Bacau, Ferma Radomirești, Coop. Agr. Agrolact Moldova, Aeroportul Internațional Bacău, Restaurant Phoenix, Totto Pizza.