"Școala de Vară" la parohia Fulgeriș din protoieria Sascut

11 August 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 1- 6 august, în parohia ortodoxă „Sfântul Mucenic Dimitrie” din satul Fulgeriș, Protopopiatul Sascut, sub îndrumarea Centrului Catehetic "Sf. Cuv. Parascheva" din cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale, s-a desfășurat ediția a II-a, a proiectului cultural-catehetic ”Școala de vară”, intitulată anul acesta ”Bucuria de a fi copil”.

În cadrul proiectului cultural-catehetic au participat în medie 30-35 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, activitățile fiind realizare pe grupe de vârstă. În fiecare zi, între orele 17-20.30, copii au avut parte de diferite activități educative, catehetice și de creație dintre care amintim:  rugăciune la începutul și sfârșitul activităților, tehnica picturii pe sticlă, pe piatră, ateliere de creație: covorașe, semne de carte, brățări; întreceri sportive, jocuri interactive, cateheze, precum și  învățarea de cântări religioase.

         Activitățile s-au desfășurat în incinta casei parohiale și a bisericii, sub coordonarea pr. paroh Radu Marian Gabriel, a doamnei preotese, prof. Radu Mihaela și a domnișoarei profesoare Tăbăcelea Mihaela.

         La finalul tuturor activităților enunțate, copiii au fost împărtășiți în cadrul Sfintei Liturghii, primind și diplome de participare.

(Pr. Daniel-Ionel Marari)