Școală de vară la Filia Poiana Negustorului

În perioada 7 – 11 august 2018, la Filia Poiana Negustorului din Parohia Pădureni, Protopopiatul Buhuși, s-a desfășurat proiectul „Școală de vară – prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”, la care a participat un număr de 60 de copii.

Școala de vară a fost organizată de către părintele paroh Simion Răzvan Ioan, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, pe zile de lucru, cu diverse activități având ajutorul voluntarilor din această comunitate.

Astfel, în prima zi părintele paroh, împreună cu doamna înv. Colbu Mirela, a vorbit copiilor despre icoane, sfinți și cât de important este să alegi copilului nou botezat un nume de sfânt care să-l ocrotească, după care au urmat diferite jocuri de socializare în curtea bisericii cu hramul Sf. Treime.

În zilele a II-a și a III-a copiii au vizionat două filme de animație: „Minunile Mântuitorului Iisus Hristos” și „Epoca de gheață” participând sub îndrumarea domnului înv. Dediu Nelu la atelierul de pictură pentru dezvoltarea abilităților practice.

Domnul înv. Colbeanu Florin a vorbit copiilor în a IV-a zi despre mediul înconjurător, igienizarea lui, protejarea animalelor, precum și noțiuni despre igiena personală.

Festivitatea de premiere a avut loc în ziua a V-a, copiii primind diplome de participare din partea părintelui paroh, școala de vară încheindu-se prin participarea copiilor la Sfânta Liturghie și primirea Sfântei Împărtășanii.

A fost primul an când acest proiect s-a derulat în Filia Poiana Negustorului fiind un real succes, cu împliniri și satisfacții atât pentru copii, cât și pentru organizatori.

(pr. Simion Răzvan Ioan)