Școala de vară „Copilăria și bucuriile ei” din Parohia Gura Văii, Protopopiatul Buhuși

01 August 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 25-31 iulie 2016, în Parohia Gura-Văii din Protopopiatul Buhuși, s-a desfășurat Școala de vară intitulată sugestiv ”Copilăria și bucuriile ei”.

 

În cadrul acestei activități, cei 45 de copii participanți, cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani, s-au jucat în aer liber, au mers în drumeție, s-au mobilizat în jocuri de atenție, de memorie, de cunoaștere personală, sportive, au desenat peisaje și motive religioase la liberă alegere, au pictat îngeri pe piatră, au bătut toaca.

De asemenea, au fost personaje principale în piesa de teatru „Sfinții, prietenii copiilor”, au cântat pricesne în cadrul Sfintei Liturghii din data de 31 iulie 2016, s-au spovedit și s-au împărtășit, dar, mai ales, au învățat să comunice ALTFEL în era vitezei.

Duminică a avut loc o expoziție cu lucrările copiilor și au fost înmânate diplome de recunoștință participanților. Lucrările, datate și semnate, au fost oferite cu dragoste părinților și bunicilor, ca o amintire a Școlii de vară din anul 2016.

În acest sens, cu sprijinul comunității, am stabilit ca ultima duminică a lunii iulie să fie numită Duminica Tinerilor Creștini din Parohia Gura -Văii.