Şcoala de varǎ „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilǎriei”, ȋn parohiile Tescani, Prisaca și Enǎchești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pǎrinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacǎului, ȋn perioada 25– 29 iulie 2022, de la ora 9.00  la ora 13.00, pentru un număr de peste 250 copii s-a desfǎșurat Şcoala de varǎ „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilariei”, ediţia a VI-a, ȋn parohiile Tescani, Prisaca, Enǎchești, ȋn colaborare cu Şcoala Gimnazialǎ Berești- Tazlǎu.

În parteneriat cu parohiile din comunǎ, cu școala, cu primǎria din localitate, preoţii Claudiu Neculcea, Valeriu Porea, Nicolae Cernat, au susţinut un program intens de activitǎţi formativ- educative și de destindere ȋn aer liber.

Pe parcursul acestei sǎptǎmâni de activitǎţi, copiii au primit gustǎri, dulciuri, rǎcoritoare, asigurate prin bunǎvoinţa sponsorilor din parohii. Fiecare zi a debutat cu rugǎciuni de binecuvântare, ȋnviorare, programul continuând cu activitǎţi educativ– recreative, drumeţii, ateliere de dezvoltare personalǎ, jocuri distractive. Copiii au învățat să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine și, mai ales, să se bucure împreună. Experiențele de grup au închegat prietenii, au înlăturat prejudecățile, au dat naștere la solidarități și adaptări la situații sociale în miniatură.

Acest frumos proiect s-a ȋncheiat cu premierea tuturor celor implicaţi. Dupǎ sǎvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Tescani, toţi copiii au fost ȋmpǎrtășiţi, au primit diplome și dulciuri.

„Acest proiect bazat pe comuniunea dintre Bisericǎ și Şcoalǎ, propune pe perioada vacanţei de varǎ sǎ se desfășoare pentru copii activitǎţi educative si recreative, ȋn același timp menite sǎ ȋi ajute pe cei mici ȋn dezvoltarea și formarea lor ȋn spiritul valorilor morale.” Pr. Neculcea Claudiu