Școala de vara „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a IV-a

Cea de a IV-a ediție a Școlii de vară „Acasă la Sfântul Nicolae”, organizată la „Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat astăzi, 2 iulie 2018, în ziua prăznuirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și se va desfășura pe parcursul a două săptămâni.

Deschiderea cursurilor a avut loc în prezenţa părintelui protoiereu Costel Mareș și a părinţilor slujitori ai catedralei. După rostirea unei rugăciuni de binecuvântare, părintele protopop Costel Mareș a adresat un cuvânt de felicitare pentru organizare, dar și câteva îndemnuri pentru beneficiarii acestor activități.

După acest moment de început, cei 70 de copii înscriși la școala de vară, s-au prezentat la atelierul pentru care au optat din cele 5 ateliere propuse pentru această ediție.

I. DEZVOLTARE EMOȚIONALĂ PRIN JOC

II. ATELIER DE PICTURĂ

III. CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNĂ

IV. ARTĂ TRADIȚIONALĂ

V. CLUB DE LECTURĂ

Coordonatorul proiectului este părintele profesor Daniel Enea, ajutat de profesorii coordonatori: Pralia Doru, Bobeică Nicolae Marius, Anca Mares, Motei Ramona, Adriana-Lena Lupu, Mîrț Carmen, Florina Raluca Neicu, Dascălu Ioana, Hușanu Stratenia, Ciobanu Emma-Maria, Mihaela Jescu, Gabriela Biea, Enea Gina, Lupu Maria, Lupeș Alina, Stănilă Veronica, precum şi de un grup de voluntari elevi ai Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Moineşti.

Cursurile școlii de vară se vor desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 13ºº -17 ºº, în perioada 2 -13 iulie 2018.

(Cristian Balaban)