„Școala altfel” la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

15 Aprilie 2019

Luni, 15 aprilie 2019, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” reprezentată de pr. Ilarion Mâță, în calitate de președinte, a primit cu ocazia desfășurării proiectului național „Școala altfel” elevii claselor primare ai Școlii Generale din comuna Gura Văii și satul Păltinata.

În săptămâna dedicată proiectului național „Școala altfel”, profesorii pentru învățământ primar din comuna Gura Văii au organizat o mică excursie la Centrul rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”. Aceștia au adus daruri pentru vârstnici în semn de respect și apreciere pentru experiențele și înțelepciunea pe care le împărtășesc cu noi. Elevii au vizitat camerele rezidenților și le-au ascultat poveștile de viață. Copiii au fost veseli, dornici de a participa la orice acţiune, de a experimenta sau exersa, profesorii au fost dispuşi să socializeze cu elevii lor, într-un context non-formal, atipic pentru învăţământul românesc, dar inovator, destins, prielnic pentru cunoaştere şi fixarea unor relaţii „mai umane” decât se pot stabili în cadrul unei ore de curs.
„Şcoala altfel” este o combinaţie de şcoală şi de timp petrecut într-un mod plăcut cu elevii și noi ne bucurăm că putem fi parte din acest proiect. Întâlnirea dintre generații a fost o experiență care va ajuta la întărirea relației profesor-elev în absența clopoțelului și cu siguranță o bucurie imensă pentru vârstnicii noștri.

Liliana Pânzaru