Sărbătoarea Sfintei Treimi, prilej de bucurie duhovnicească pentru obștea Mănăstirii Plopana

Luni, 24 iunie, de sărbătoarea Sfintei Treimi, Mănăstirea din localitatea Plopana, Protoieria Bacău, a îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul hramului de vară. La invitația părintelui stareț, Arhim. Ghenadie Catargiu, pelerini şi credincioși apropiați sufletește de acest loc binecuvântat de Dumnezeu, aflat sub ocrotirea Maicii Domnului, a Sf. Ierarh Nectarie şi a Sf. Mare Mucenic Mina, au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de un sobor de 16 preoți veniţi din parohiile învecinate și din orașul Bacău.

În cuvântul de învățătură, părintele Mihai-Flavius Balaban, slujitor la Parohia „Sf. Trei Ierahi”, din Bacău, a prezentat dogma Sfintei Treimi, evidenţiind rolul Acesteia în viaţa credincioșilor și dragostea „structurii supremei iubiri”, ce se revarsă asupra creștinilor, care sunt chemați să se împărtășească din această dragoste.

La finalul slujbei, părintele stareţ a mulţumit preoţilor din sobor şi credincioşilor prezenţi în număr mare la această aleasă bucurie duhovnicească prilejuită de hramul de vară al mănăstirii de pe Valea Tutovei, reamintindu-le că anul viitor sunt aşteptaţi în număr şi mai mare, întrucât se împlinesc 25 de ani de la aşezarea pietrei de temelie şi 10 ani de la sfinţirea bisericii, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Duminica a XIX-a după Rusalii.

Cei prezenți s-au bucurat, ca de fiecare dată, de ospitalitatea obștii Mănăstirii Plopana, participând la o agapă frățească, ziua aceasta aducând un zâmbet pe chipul tuturor.

(Pr. Bogdan Hărăbor)