Sărbătoarea Crăciunului la Catedrala arhiepiscopală

23 Decembrie 2015

La Catedrala arhiepiscopală din Roman sărbătorile Crăciunului sunt prăznuite potrivit rânduielilor statornicite de Biserică și perpetuate de-a lungul timpului în acest așezământ monahal.

Joi, 24 decembrie, la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva”, din Roman se va oficia Slujba Ceasurilor Împărătești și Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare unită cu Vecernia, după care slujitorii catedralei vor vesti Nașterea Domnului, potrivit rânduielii acestui așezământ monahal, mergând cu icoana sărbătorii la ierarh și cântând colinde alături de monahii, monahiile și frații de la Centrul eparhial.

Vineri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva”, din Roman și va rosti cuvântul pastoral transmis către toate bisericile din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Răspunsurile liturgice vor fi date de către Corala „Paraschevi” a Catedralei, dirijată de prof. Ionuț Vâlcu, care va oferi, la sfârșitul slujbei, un concert de colinde tradiționale credincioșilor prezenți.