Sânzienele şi Ziua Universală a Iei româneşti, la Bibireşti

25 Iunie 2015

Cu binecuvântarea şi la îndemnul IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului,  miercuri - 24 iunie 2015, în ziua prăznuirii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, la iniţiativa părintelui paroh Pruteanu Daniel, copiii din parohia Bibireşti au participat la Sfânta Liturghie îmbrăcaţi în costume populare.

Cu binecuvântarea şi la îndemnul IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului,  miercuri - 24 iunie 2015, în ziua prăznuirii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, la iniţiativa părintelui paroh Pruteanu Daniel, copiii din parohia Bibireşti au participat la Sfânta Liturghie "îmbrăcaţi în portul popular care aminteşte de prezenţa bunicilor noştri la Sfânta Biserică, înveşmântaţi în ce au avut mai sfânt şi mai de preţ".

                                 “Au purtat-o şi străbunii,

                                 când plecau la Liturghie

                                 Are-n ea gustul ţărânii

                                 şi-al iubirii de moşie”

După săvârşirea Sfintei Liturghii, copiii au pregătit un program artistic dedicat sărbătorii Sânzienelor şi a Zilei Universale a Iei româneşti.

„Noaptea de Sânziene este o noapte magică, un moment de linişte şi de echilibru în care se spune că se deschid porţile cerului… “pentru cei care ştiu să le privească“ (Mircea Eliade). Iar dacă cerurile se deschid în această noapte să ne deschidem şi noi sufletele, mai mult ca oricând, spre credinţă, rugăciune şi multă iubire”, a menţionat părintele paroh Pruteanu Daniel.