"Să dea Dumnezeu să ne regăsim cu toții în catapeteasma Cerului!"

În ziua de prăznuire a Sfinților Părinți Ioachim și Ana, la metocul chiriarhal de la Itești a fost mare sărbătoare. Adusă aici cu prilejul hramului, icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni a adunat încă de ieri, de la ceasul Vecerniei, mulțime de credincioși care au umplut și astăzi mica bisericuță din lemn a schitului.

Liturghia arhierească de hram, prima oficiată în această biserică, a fost prilej de mulțumire la ziua onomastică a IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de care s-au aflat Preasfințitul Părinte Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei, PC Pr. Arhim. Pimen Costea, vicar eparhial, consilieri și inspectori, protopopi, călugări, maici și credincioși.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oferit în dar, tuturor celor prezenți, o carte de rugăciuni alcătuite de-a lungul anilor de către sine însuși spre folosul preoților și credincioșilor la diferite situații întâlnite în viața cotidiană, cu urarea de a reîntâlni pe fiecare ca „icoană în catapeteasma Cerului”.