S-a încheiat „Tabăra de vară de fotbal” în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Tabăra de vară de fotbal organizată în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău s-a desfǎşurat în perioada 19 iunie – 24 august 2023. Activitatea de început s-a desfășurat luni, 19 iunie, în curtea bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”, începând cu ora 18.00. Rolul de antrenor l-a avut domnul Nelu Drăghici, fost fotbalist, care a acceptat cu plăcere invitația ca două ore să coordoneze antrenamentele din Tabăra de vară de fotbal.

Numărul de copii participanți a crescut de la 11 în prima întâlnire, până la 16 în ultima. La fiecare întâlnire săptămânalǎ, conduși de antrenor, după încălzire, copiii au exersat o serie de procedee tehnice din jocul de fotbal, împărțiți în două echipe, stabilite de comun acord.

Pe măsură ce numărul participanților a crescut, a fost necesară închirierea unui teren acoperit pentru buna desfǎşurare a activitǎţilor. Utima întâlnire din tabără a avut loc în data de 24 august 2023 la care au participat 16 copii și 4 adulți, printre adulţi amintim pe părintele Mihai-Flavius Balaban, slujitor al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi”, părintele Liviu-Ionuţ Apetrei, parohul Parohiei „Sf. Ștefan cel Mare” din Bacǎu, domnul Nelu Drăghici și domnul Ionel Tănasă directorul Fundației Teatrale „Neghiniță”.

Părintele paroh, Aurel Cîrlan împreună cu părintele Mihai-Flavius Balaban au oferit medalii și o cupă tuturor participanților, iar domnul Nelu Drăghici a oferit o minge de fotbal pentru activitățile sportive. Cupa poate fi admirată în sala „Cercul de șah” din cadrul Centrului socio-educaţional al parohiei, alǎturi de mingea oferită de domnul Cristian Sava, președintele Asociației Județene de Fotbal Bacău.

[Daniel M.]