Rugăciuni de mulțumire la Catedrala „Sfânta Parascheva” din Roman

Astăzi, 4 ianuarie 2017, la Catedrala arhiepiscopală "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Roman, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată sub protia părintelui arhimandrit Andrei Ioniță, preoți și diaconi colaboratori și angajați la Centrul eparhial de la Roman, au făcut rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu, la împlinirea a doi ani de la întronizarea IPS Părinte Ioachim ca Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului.

În prezența IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-au adăugat ectenii speciale de mulțumire, la ceas aniversar: "Mulțumim, Doamne, pentru binefacerile pe care le-ai revărsat asupra noastră, asupra Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a clerului şi a credincioșilor din această binecuvântată eparhie. Te rugăm, Doamne, împlinește spre slava Ta toate bunele dorințe ale robilor Tăi şi arată spre noi mila Ta cea bogată dăruind tuturor sănătate, lungime de zile şi sporire întru toate faptele cele bune. Pe Înaltpreasfințitul Părintele nostru Ioachim şi de acum înainte învrednicește-l a spori în dreapta credință şi în toate faptele cele bune."

La final, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a mulțumit lui Dumnezeu și celor care i-au fost alături în anii de când a fost ales ca arhiepiscop al acestei eparhii: "Din milostivirea lui Dumnezeu se împlinesc doi ani de la întronizarea smereniei Noastre în scaunul chiriarhal al acestei eparhii. Mulțumim lui Dumnezeu că Ne-a făcut vrednici şi Ne-a ajutat să împlinim ceea ce El a dipus pentru noi. Rog pe toți colaboratorii Noştri, cărora le mulțumesc pentru sprijin şi ajutor în misiunea încredințată, să se roage ca Dumnezeu să Ne ajute mai departe în misiunea primită."