Resfințirea Cantinei sociale din cadrul Așezământului social – filantropic de la Hârja

Ieri, 20 martie 2020, la Complexul de servicii sociale din Hârja a avut loc resfințirea Cantinei sociale care deservește serviciul rezidențial pentru persoane vârstnice, centrul de zi pentru copii și îngrijirea vârstnicilor la domiciliu.

Slujba de sfințire oficiată de preoții slujitori al Parohiei Hârja în curtea Așezământului social – filantropic a încununat munca de mai bine de 6 luni depusă de conducerea instituție social – medicale de la Hârja. Activitatea a constat în deplasarea unei echipe de la Hârja în Germania și procurarea cu titlu gratuit a unor echipamnete de gătit și alte accesorii de inox de la un restaurant din Stadt Recklinghausen –Germania. Au fost executate cu sprijinul unor donatori din țară lucrări de modernizare și renovare: schimbat pardoseala, reparații capitale, modernizare sistem electric, termic, ventilație, cameră frig, cameră congelatoare, renovarea spațiilor de tranșat carne, pește, legume, depozitul de alimente, bloc alimentar, grupuri sanitare și sala de mese.

Aducem mulțumiri tuturor colaboratorilor care au contribuit la finalizarea acestor lucrări absolut necesare dotării și amenajării corespunzătoare, în baza legii Sănătății Publice, a spațiilor cantinei sociale din cadrul Așezământului de la Hârja.

-------

Cantina socială (fosta Școala veche a satului Hârja construită pe cheltuiala lui Ion Neagu) datează din 1946 și este construită din blocuri de piatră de la fosta Vamă Oituz, care despărțea Imperiul Austro – Ungar  (Poiana Sărată) de Moldova (Hârja). Parohia "Sf. Gheorghe" Hârja a preluat această clădire dezafectată, din anul 2006 de la Primăria Oituz și Ministerul Învătământului, fiind primită cu titlu gratuit, ulterior (2009) devenind cantină socială pentru beneficiarii serviciilor sociale ale Parohiei "Sf. Gheorghe" Hârja și Asociației "Sf. Voievod Ștefan cel Mare" – Hârja. (Pr. Ilarion Mâță)