Resfințirea bisericii din satul Bașta

14 Iulie 2014

În Duminica a V-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Bașta (Protopopiatul Roman).

            În Duminica a V-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Bașta (Protopopiatul Roman). Ca urmare a finalizării lucrărilor de renovare și restaurare a bisericii cu hramul „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, sfântul lăcaș a fost resfințit de către ierarhul locului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Lucrările, începute în anul 2012, au fost coordonate de părintele paroh Ciocan Petronel Gheorghiță. ”La interior au fost schimbate geamurile, s-au rezidit și repictat anumite părți din zona sfântului altar afectate de intemperii, iar catapeteasma a fost curățată ca urmare a vechimii. La exterior, a fost schimbat acoperișul bisericii în totalitate”,  a declarat preotul Ciocan.

            La finalul slujbei, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificația Evangheliei din această duminică, prezentând credincioșilor prezenți și importanța Bisericii, ca spațiu sacru de întâlnire a omului cu Dumnezeu, în viața creștinilor.

            Pentru deosebitele lucrări de restaurare a sfântului lăcaș pe care le-a realizat, la propunerea preotului protopop Dragoș Munteanu, părintele Ciocan Petronel a fost hirotesit iconom stavrofor, iar cei ce au contribuit la înfrumusețarea bisericii au fost răsplătiți de către ierarh cu diplome de vrednicie. ”Ziua de astăzi exprimă bucuria comunității noastre, fiind o încununare a muncii și ostenelilor enoriașilor din parohie, a donatorilor și binefăcătorilor care au făcut să arate biserica asemenea unei bijuterii. Mulțumirea a fost deplină pentru faptul că Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim a venit în mijlocul nostru și a resfințit biserica”, a mai precizat preotul Ciocan.

La sfârșitul evenimentului, toți credincioșii au fost invitați să participe la o agapă frățească.