Regal muzical oferit de maestrul Gheorghe Zamfir, la invitația PS Episcop Ioachim Băcăuanul

Peste 1500 de băcăuani au asistat în seara de Sf. Nicolae la concertul extraordinar susținut de maestrul Gheorghe Zamfir la sala de spectacole a Teatrului de Vară din Bacău.

Peste 1500 de băcăuani au asistat în seara de Sf. Nicolae la concertul extraordinar susținut de maestrul Gheorghe Zamfir la sala de spectacole a Teatrului de Vară din Bacău.

Organizat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, și Primăria municipiului Bacău, festinul muzical a desăvârșit bucuria sărbătorii din 6 decembrie. Acompaniat de pianista Gonul Abdula, de orchestra „Bucharest Singers”, și de diaconul Iulian Mușat, regele naiului a oferit un regal de muzică sacră, în care, la loc de cinste s-au aflat colindele.

Feeria artistică a fost deschisă de corala Colegiului de Artă „George Apostu”din Bacău, dirijată de profesorul Gheorghe Gozar, care a încântat auditoriul cu câteva dintre cele mai apreciate colinde românești.

Regalul muzical al celui mai cunoscut naist român din toate timpurile a cuprins și câteva din piesele care de-a lungul anilor au făcut ocol pământului, fiind înregistrate alături de orcheste celebre, între care „La naissance de Jessus”, „Mociriță cu trifoi”, „Gloria”, „Ave Maria”, „Glorie mamei noastre celeste, Fecioara Maria”, „Doina de jale” și multe altele, aplaudate îndelung de publicul spectator.

Invitat să rostească un cuvânt în noua sală de spectacole din Bacău, PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, s-a arătat impresionat de efortul depus de băcăuani pentru a reface din ruină acest spațiu, și și-a exprimat speranța că în toate evenimentele ce vor fi organizate aici, vor fi promovate valorile culturale și spirituale românești. „Intrăm în mod solemn, înspre iarnă, în preajma Crăciunului, în această sală. Se vor derula aici, după colindele din această seară, și alte spectacole. Se vor cânta și alte cântări. Se vor uni în glas copiii, tineri, bătrâni. Această sală va deveni un loc de întâlnire pentru promovarea culturii și a valorilor noastre spirituale”, a afirmat, printre altele PS Ioachim Băcăuanul.

La rândul său, edilul local, Romeo Stavarache, și-a arătat bucuria de a fi prezent în sala Teatrului de Vară alături de PS Ioachim Băcăuanul, de maestrul Gheorghe Zamfir și alte personalitățI ale vieții politice, culturale și spirituale din acest oraș, cu ocazia acestui moment deosebit. „Sunt foarte bucuros că astăzi, în prezența PS Ioachim putem noi, băcăuanii, să ne facem un dar. Iar acest edificiu este un dar pe care noi, ni-l facem nouă. Pentru că această sală și multe alte lucruri le facem pentru noi. O societate puternică trebuie să aibă la bază câteva lucruri foarte importante. Din punctual meu de vedere, și a celor pe car îi am alături, acestea sunt: credința, educația, sănătatea și, nu în ultimul rînd, bunătatea. Cred că noi toți, care locuim în acest oraș, vom reuși să construim o comunitatea puternică, pentru că de la un an la altul urbea noastră se înnoiește. Și totul având credința că a face bine penru noi și urmașii noștri e cel mai important lucru. Să ne respectăm unii pe alții. Niciodată nu vom construi ceva sănătos dacă nu ne vom respecta”, a menționat primarul Romeo Stavarache.