Protopopiatul Roman alături de frații ucraineni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, sub coordonarea Sectorului Social-Filantropic al  Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului,  Protopopiatul Roman a lansat o colectă publică pentru a sprijini refugiații din Ucraina. Acțiunea Protopopiatului Roman face parte din Proiectul eparhial „Împreună pentru Ucraina.

 

     În semn de solidaritate și dragoste pentru frații noștri ucraineni și români din zona Bucovinei de nord, care în aceste zile trec prin momente grele pricinuite de război, Protopopiatul Roman, reprezentat de protopopul Antoce Dan Alexandru, a organizat o colectă la nivelul protopopiatului. Prin susținerea parohiilor din cadrul acestuia și a oamenilor cu suflet mare, s-a reușit ca luni, 28-02-2022 să se trimită două mașini către Așezământul de copii Sf. Ierarh Leontie din Rădăuți, încărcate cu produse alimentare neperisabile, produse de igienă, pampers, lapte praf, piure cu fructe pentru bebeluși, medicamente, pături și pilote, toate însumând 7 tone. Campania continuă și în perioada următoare.
     Totodată, Protopopiatul Roman se organizează și în identificarea locațiilor și persoanelor voluntare care pot să ofere cazare pe o perioada nedeterminată. (pr Gabriel Adrian Andrei)