Protoieria Sascut, în sprijinul persoanelor vârstnice găzduite la Așezământul din Hârja

În această perioadă a pandemiei de "Covid 19", Protoieria Sascut a venit în sprijinul persoanelor vârstnice de la Așezământul "Sfântul Voievod Ștefan cel Mare" din localitatea Hârja. 

Prin purtarea de grijă a părintelui Abageru Vasile, protopop de Sascut, în această perioadă au fost inițiate mai multe activități  cu caracter social-filantropic pentru bunicii găzduiți la Așezământul din Hârja.  

Prin intermediul platformei proiectului Eparhial "Ajutăm împreună, de noi depinde totul!", derulat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Protoieria Sascut a sprijinit Așezământul de la Hârja cu 6 tone de cartofi, având o valoare de aproximativ 6000 de lei. 
"Pe această cale, aducem mulțumiri tuturor celor care s-au alăturat Protoieriei Sascut în concretizarea acestor acțiuni caritabile. Precizăm că și în următoarea perioadă vom iniția în parohiile arondare protopopiatului nostru astfel de activități social-filantropice pentru persoanele vârstnice găzduite în căminul de bătrâni de la Hârja, precum și în alte astfel de așezăminte", a declarat părintele protoiereu Abageru Vasile. 

"Complexul de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice din Hârja aduce sincere mulțumiri pentru tot ajutorul constant oferit de Protopopiatul Sascut, dar mai ales prin donarea unei cantități de  6000 kg de cartofi care va asigura necesarul pentru toată perioada de toamna-iarnă. Dumnezeu sa răsplătească părintelui protopop și ostenitorilor protoieriei, jertfa și dragostea arătată vârstnicilor aflați în suferință, bătrânilor neajutorați de la domiciliu și copiilor din centrele de zi, tuturor celor 180 de beneficiari ai serviciilor sociale din cadrul Asociației "Sf Voievod Ștefan cel Mare- Hârja"  care primesc hrană de trei ori pe zi din partea instituției noastre, a subliniat părintele Ilarion Mâță, consilier, Sectorul Asistență socială și medicală și președinte al Asociației "Sf. Voievod Ștefan cel Mare ".
(pr. Albu Gabriel- asistent social)