Proiectul „Zestrea Neamului Românesc” derulat în Protopopiatul Buhuși

14 Iunie 2018

În contextul „Anului Omagial al unității de credință și de neam”, a avut loc miercuri, 13 iunie 2018, la Casa de Cultură a orașului Buhuși, vernisajul expoziției „Zestrea Neamului Românesc”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Protopopiatul Buhuși a fost partener de nădejde în toată această activitate.

Proiectul a fost inițiat de școala gimnazială „Ștefan cel Mare” – Buhuși. La acest proiect au participat peste 100 de copii de la școlile gimnaziale ale orașului Buhuși, precum și de la câteva școli gimnaziale din alte localități ale țării. Această acțiune a fost bine mediatizată și totodată bine organizată, având ca scop cunoașterea, păstrarea și promovarea valorilor istorice și tradiționale ale neamului românesc, precum și asigurarea conservării și transmiterii către generațiile viitoare a obiceiurilor și tradițiilor populare românești.

Reprezentanții Protopopiatului Buhuși delegați la acest eveniment au fost Pr. Munteanu Sorin și Pr. Pascariu Sebastian, care, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma, au oferit daruri în semn de recunoștință pentru efortul depus atât copiilor, cât și cadrelor didactice.

Din cuvântul transmis de părintele Protopop la acest eveniment a fost reținut faptul că pentru fiecare dintre noi importante sunt atât simbolurile, tradițiile, obiceiurile, dar la fel de importante sunt și chipurile celor care s-au jertfit și au avut un rol major în transmiterea lor pentru ca astăzi să ne bucurăm de ele și să putem avea o identitate ca popor.

Protopopiatul Buhuși s-a bucurat de participare în calitate de partener la acest proiect și sprijină cu binecuvântarea și sub directa coordonare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim orice activitate de promovare a valorilor duhovnicești, morale și intelectuale ca modele de urmat pentru fiecare fiu duhovnicesc al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.