Proiectul social - educațional: ”Să fii mai bun în prag de sărbători”, la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja

17 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia Prădaiș, Protopopiatul Sascut, alături de Școlile generale din Huruiești și Cornii de Sus, au implementat la Hârja un proiect de voluntariat la care au participat peste 70 de elevi, părinți și cadre didactice.

Scopul proiectului social – educațional al celor patru parteneri a fost sprijinirea materială copiilor din Centrul de zi al asociației de la Hârja și dezvoltarea personalității copiilor prin activități extrașcolare.

Câteva din activitățile propuse de cele două instituții de învățământ, Parohia Prădaiș și Asociația de la Hârja, au constat în pregătirea unui program artisitic de către elevii acestor școli și susținerea acestuia în cadrul Centrului de zi pentru copii al Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”. Tinerii de la Hârja au primit daruri personalizate de la copiii celor două instituții de învățământ și s-au colindat reciproc. Nu în ultimul rând, vârstnicii Centrului rezidențial au fost bucurați de colindele interpretate de acești minunați copii, care au oferit daruri și zâmbete de bucurie pentru ca lumea și viața să fie pentru ei mai frumoasă.

La final, Pr. Constantin Păunoiu, paroh al Parohiei Prădaiș și cadru didactic la cele două școli amintite, a donat din partea persoanelor implicate în proiect, produse alimentare neperisabile Așezământului social – filantropic de la Hârja.

(Pr. Ilarion Mâță)