Proiectul "Școală de vară" în Parohia "Sfântul Ioan " din orașul Târgu Ocna

05 August 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 01 – 04 august, s-a desfășurat la Parohia "Sfântul Ioan " din orașul Târgu Ocna, Protopopiatul Onești, proiectul cultural-catehetic "Școală de vară". Tema dezbătută anul acesta a fost "Adolescenții și calea spre sfințenie!".

 Inițiatorii și organizatorii proiectului, profesorii Văsâi Benone și Laura, împreună cu preotul paroh Postelnicu Mihail-Sorin au realizat, pe parcursul zilelor menționate, cu elevii prezenți la diferite activități dezvoltate prin rugăciuni, ateliere de creație, concursuri de cultură generală, dezbateri pe diferite teme, vizionări de film religios și întreceri sportive. Ultima zi a proiectului a fost rezervată exclusiv părții duhovnicești. Toți participanții s-au împărtășit cu  Trupul și Sângele Mântuitorului în cadrul Sfintei Liturghii, iar la final au fost recompensați cu diplome și dulciuri pentru tot efortul depus în zilele petrecute împreună.
"Mulțumim voluntarilor și participanților care s-au implicat în buna desfășurare a acestor activități. Ne bucurăm că am reușit să organizăm proiectul cultural-catehetic Școala de Vară și în parohia noastră. Tinerii sunt vlăstarele viitorului și ale neamului nostru românesc și tocmai de aceea Biserica -mama neamului nostru românesc îi susține necontenit", a declarat părintele Postelnicu Mihail-Sorin, parohul bisericii „Sfântul Ioan” din orașul Târgu Ocna. 
(Pr. Daniel-Ionel Marari)