Proiectul „Împreună pentru totdeauna!”, la Parohia Mărgineni

11 Martie 2021

Proiectul „Împreună pentru totdeauna!”, parte componentă a Proiectului Național Catehetic „Biserica-familia românilor de pretutindeni”, este implementat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” Mărgineni din Protopopiatul Bacău.

În Duminica a III-a din perioada Triodului, cu o zi înainte de Ziua Internațională a Femeii, doamnele și domnișoarele care au participat la Sfânta Liturghie în Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” Mărgineni, au primit din partea preotului Bucovineanu Nicolae flori, felicitări și cântece cu ocazia zilei de 8 Martie, precum și volumul „„Prinos de recunoștință femeii creștine”, semnat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim. Membrii „Centrului catehetic” Mărgineni au confecționat mărțișoare și felicitări în atelierul de creație, cu drag și bucurie pentru cele mai iubite ființe.

A fost creat și un târg de mărțișoare, prilej bun pentru ca cei prezenți la biserică să poată achiziționa un mărțișor și în același timp să facă o faptă bună, deoarece suma strânsă din vânzarea mărțișoarelor va fi folosită la implementarea proiectului în parohie.

Copiii implicați în proiect au realizat darurile pentru "cele mai iubite ființe", au împărtășit bucuria și zâmbetele lor și copiilor din comunitatea Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – San Damiano DAsti din Italia, parohie parteneră în acest proiect. Părintele Măndici Cătălin este parohul comunității din San Damiano și în urma schimbului de experiență cu comunitatea din Mărgineni, împărtășește bucuria și românilor din diaspora.

(Pr. N.B.)