Proiectul Eparhial „Preoția, vocație și misiune chiar și la senectute”, în Protopopiatul Onești

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin sectorul Social – filantropic, organizează pe tot cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului evenimentul intitulat: „Preoția, vocație și misiune chiar și la senectute”.

Activitatea pune în lumină rolul sacerdotului „pensionar” și implicarea acestuia în viața comunității eclesiale și după primirea deciziei de pensionare.

Astfel, părintele protopop Ioan Bârgăoanu, împreună cu preoții pensionari din cadrul Protopopiatului Onești au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în ziua de luni, 16 octombrie 2023, la lumina candelei ce străjuiește altarul Capelei „Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul”.

Cu acest prilej, părintele consilier Alexandru Zamfir, delegat al Înaltpreasfinției Sale, a transmis binecuvântarea arhierească a Părintelui Arhiepiscop Ioachim, însoțind această binecuvântare și de un epitrahil, oferit de Arhipăstor tuturor preoților pensionari, în semn de prețuire și recunoștință pentru frumoasa și îndelunga activitate, evidențiind prin acest dar continuitatea jertfei lui Hristos în activitatea sacerdotală a acestora.

La final, fiecare preot liturghisitor a împărtășit o scurtă reflecție cu privire la activitatea pastorală pe care a desfășurat-o în cei peste 40 de ani de slujire, depănând amintiri și la agapa organizată de Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu în sala de mese a Complexului Multifuncțional Logos, din cadrul Protopopiatului Onești.

(Pr. secretar Petru Pavăl)