Proiectul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” în Protopopiatul Bacău, ediţia a VI-a

11 Septembrie 2018

Duminică, 9 septembrie 2018, în după-amiaza zilei de pomenire a Sfinților şi Drepţilor dumnezeieşti Părinți Ioachim și Ana, Înaltpreasfințitul Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a slujit Taina Sfântului Maslu în Biserica „Sfântul Dimitrie” – Narcisa, Bacău.

Sute de elevi din parohiile băcăuane au fost binecuvântați, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim în contextul începerii noului an școlar și în cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, la Biserica ”Sf. Dumitru” – Narcisa din municipiul Bacău. IPS Părinte IOACHIM a binecuvântat pe toți copiii prezenți, rostind rugăciunea pentru începutul anului școlar și oferind daruri (rechizite școlare) în cadrul proiectului social eparhial ajuns la cea de-a VI-a ediție. Astfel, aproximativ 1000 de copii au primit din partea Ierarhului pachete și rechizite pentru a le folosi la educarea lor. 

Proiectul ”Lăsați copiii să vină la mine și nu-i opriți!” a început în anul 2013, la propunerea și sub coordonarea directă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, și se dorește a fi un program de implicare activă a Bisericii în susținerea și promovarea copiilor defavorizați care încep anul școlar și care au nevoie de sprijin duhovnicesc, material și financiar.