Proiectul „Doamne, vreau să văd!”, derulat în Parohia Filipești

03 Aprilie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, vineri, 24 martie 2017, la biserica parohială „Sfânta Cuvioasă Parascheva” de la Parohia Filipeşti, Protopopiatul Buhuși, după săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, s-a derulat proiectul „Doamne, vreau să văd!”.

 

Acţiunea s-a realizat ca  urmare a unui parteneriat încheiat între Parohia Filipeşti, repezentată de preotul paroh Ioan Băisan şi Clinica de Optică Medicală SixSigma din Bacău, reprezentată de doamna doctor Georgescu Claudia Marta. Astfel, în data de 24 martie, doamna doctor Georgescu Claudia s-a deplasat la biserica „Sf. Cuvioasă Parascheva” din localitatea Filipești cu aparatura necesară pentru a oferi consultații gratuite persoanelor suferinde de afecțiuni oftalmologice, majoritatea enoriași ai acestei parohii.

Debutul evenimentului a fost însoţit de comuniunea în rugăciune a tuturor celor prezenţi, iar în cea de-a doua parte s-a efectuat examenul medical de specialitate tuturor persoanelor aflate în biserica parohială.

„Prin intermediul acestui proiect parohial s-a dorit sprijinirea persoanelor care suferă de afecțiuni oftalmologice, prin acordarea de consultaţii gratuite credincioşilor de toate vârstele. Pentru această primă întâlnire zece persoane au beneficiat de consultații gratuite și sperăm ca inițiativa noastră să aducă bucurie în familiile dumnealor în această perioadă prepascală de timp. Sperăm ca în viitor, de aceste consultații să beneficieze și cei care astăzi nu au putut ajunge la biserică”, a spus părintele Ioan Băisan.