Proiectul cultural catehetic tip Şcoala de vară în Parohia Letea Veche

06 Iulie 2018

În perioada 02 – 06 iulie 2018, în parohia cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din satul Letea Veche, Protoieria Bacău, se desfăşoară atelierele culturale, catehetice şi practice ale Şcolii de vară ,,Bucuria întâlnirii copiilor cu Hristos”. Activitatea se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului şi este la prima ediţie.

Delegat din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, chiriarh al locului, a fost părintele inspector Daniel-Ionel Marari, care a implementat, şi la Letea Veche, programul catehetic eparhial ,,Ca toţi să fie una în Hristos Domnul!”. Copiii au fost nespus de bucuroşi să vizioneze filmuleţe tematice şi să asculte explicaţiile părinţilor, iar jocul şi voia bună au fost cele care au caracterizat în principal atmosfera de la Letea Veche. Proiectul Școlii de vară de anul acesta este rezultatul parteneriatelor şi al bunei colaborări cu Şcoala Letea Veche, cu Parohia Holt şi cu Şcoala Holt.

Zilnic cei aproximativ 90 de copii înscrişi în procesul educațional de la Letea Veche, s-au întâlnit și rugat împreună cu părinţii implicaţi în proiect, desfăşurând astfel activităţi culturale, practice, ludice și artistice sub îndrumarea cadrelor didactice şi a părinţilor Alexandru Palur și Ioan Palur. Copiii au jucat o piesă de teatru şi şi-au împrospătat cunoştinţele de limbă engleză. Una dintre activităţile educative desfăşurate a fost prezentată de personal specializat de la ISUJ Bacău şi a constat în informarea copiilor cu privire la situaţiile de urgenţă, măsuri de prim-ajutor, măsuri de prevenţie a incendiilor.

,,Ne-a făcut plăcere să organizăm, în aceste zile, evenimentul cultural-catehetic de la Holt şi Letea Veche. Aş dori să mulţumesc celor care ne-au fost aproape, în mod special cadrelor didactice de la școlile din Letea Veche şi Holt, pompierilor şi celor de la ISUJ Bacău, care s-au prezentat cu utilaje dotate cu echipamente necesare în caz de incendii şi situaţii de urgenţă”, a declarat părintele slujitor Alexandru Palur, de la Parohia Letea Veche.

( pr. Iulian Adam)