Proiectul cultural-catehetic ,,Școala de vară" derulat în Parohia Lețcana

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 17 – 23 iulie 2017, la Parohia Lețcana din Protopopiatul Buhuși, are loc implementarea proiectului „Școala de vară – Prilej de bucurie și întalnire cu Hristos”, la acesta participând un număr de 28 de copii care vor fi implicați în diferite activități catehetice, educative și practice.

Programul se va desfășura prin grija părintelui paroh Merlușcă Gheorghe-Adrian, în colaborare cu Asociația Pentru Educația Olimpică (APEO) reprezentată de prof. drd. Ababei Alina; Academia Olimpică Română – Filiala Bacău – reprezentată de  Prof. Univ. dr. Ababei Radu; Asociația Pentru Integrare Socială, reprezentață de  psiholog  Merlușcă Elena; Poliția Racova și voluntari din parohie.

Activitățile Școlii de vară s-au derulat astfel:

Luni:  

Jocuri de intercunoaștere; Jocuri de creare a sintalității grupului, d-na Psiholog  Merlușcă Elena; program catehetic, pr. paroh Merlușcă Gheorghe Adrian;Cântări religioase.

Marți:

Autocunoaștere și dezvoltare personală; Igiena și sănătatea zilnică, voluntar student UMF Tg. Mureș Bianca Constantinescu.

Miercuri:

Jocuri sportive și de dezvoltare motrică, Prof. drd. Ababei Alina; Istoria Olimpismului, Prof Univ. dr. Ababei Radu; Jocuri și concursuri cu premii, acordarea de diplome si medalii din partea Academiei Olimpice Romane – Filiala Bacău, Prof. Univ. dr. Ababei Radu.

Joi:      

-Participarea la Sfânta Liturghie; Cântări religioase; Activități catehetice.

Vineri:  

-Educație rutieră și civică – Poliția  Racova; Concurs de șah; Învățăm să batem toaca.

Prin aceste activități variate desfășurate cu copiii în cadrul cursurilor școlii de vară s-a urmărit dezvoltarea tuturor capacităților educative, trăirea credinței în comuniune și apropierea de Hristos.Părintele paroh a mulțimit tuturor colaboratorilor și voluntarilor pentru sprijinul acordat în derularea acestui proiect.