Proiectul „Centenar – jertfă și recunoștință”

27 Februarie 2018

La sediul Protoieriei Onești a avut loc în seara zilei de 26 februarie 2018, o întâlnire de lucru a responsabililor cu derularea proiectului „Centenar – jertfă și recunoștință”, activitate cultural-religioasă la nivelul instituțiilor de învățământ din spațiul canonic al Protoieriei Onești.

Derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și la inițiativa părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, proiectul reprezintă o ofrandă a recunoștinței tinerei generații față de jertfa contemporanilor actului Unirii din anul 1918.
Pentru a putea fi încheiat la momentul festiv al manifestărilor oneștene, din 24 mai 2018, consacrate Centenarului, traseul desfășurării proiectului „Centenar – jertfă și recunoștință” a mai parcurs o etapă odată cu întâlnirea de lucru menționată, stabilindu-se criteriile de urmat de către concurenți, care vor fi urmărite și de comisiile de jurizare pentru evaluarea rezultatelor, pentru cele șase activități propuse în proiect: 1. Cuvântul care unește (eseu); 2. Imnurile Centenarului (poezie); 3. Culoare la Centenar (pictură/desen); 4. Centenar prin suflet de copil (articole hand-made/ colaje/ machete); 5. Armonii la Centenar (pricesne/cântece patriotice); 6. Centenar în imagini (prezentări power point).
Prezentate coordonatorilor de proiect din instituțiile de învățământ, aceste criterii vor fi aduse la cunoștință atât a elevilor ca participanți la proiect, cât și a membrilor comisiilor de evaluare a lucrărilor.