Proiectul „Casa praznicală – Centru de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici” dezbătut în Protopopiatul Buhuși

15 Aprilie 2019

Luni, 15 aprilie 2019, la Protopopiatul Buhuși a fost prezentat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și din încredințarea părintelui protopop Vasile Cozma, proiectul social „Casa praznicală – Centru de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici”.

Din partea Centrului eparhial și al Fundației „Episcop Melchisedec” filiala Bacău au fost prezenți părintele consilier Eugen Ciuche, împreună cu doamna asistent social Carla Livia Pișcu care au prezentat preoților prezenți tipuri de activități care pot da altă funcționalitate caselor praznicale.

Prin acest proiect se urmărește ca la nivelul fiecărei parohii să se ofere un spațiu corespunzător în care vârstnicii să se poată întâlni și relaționa, să se reducă numărul persoanelor vârstnice care suferă de singurătate, să se organizeze diferite activități de socializare, recreere, consiliere socială și psihologică, activități socio – medicale și consiliere juridică.

Tot acum au fost identificate principalele nevoi pe care unii credincioși le întâmpină: nevoi socio – medicale, de îngrijire și sprijin, nevoia de informare, nevoia de consiliere și susținere emoțională, nevoia de viață socială și nevoia de a fi activ – util.

Prin această inițiativă se dorește implicarea preoților din protopoiat pentru a răspunde nevoilor sociale și spirituale ale credincioșilor vârstnici din fiecare parohie.