Proiecte catehetice derulate în Parohia Berești, Protoieria Sascut

25 Noiembrie 2020

 

Miercuri, 25 noiembrie 2020, în Parohia cu hramul „Sfântul Pantelimon” din localitatea Berești, comuna Sascut, Protopopiatul Sascut, s-au derulat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, proiectele catehetice eparhiale „Cateheze în parohii”, a VI-a ediție, și „Școala de iarnă”. La acest eveniment, delegatul Chiriarhului a fost părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul sectorului cultural.

Ziua a debutat cu oficierea slujbei Agheasmei Mici și  a Tainei Sfântului Maslu, de către un sobor de preoți sascuteni în frunte cu părintele protopop Vasile Abageru, ce au răspuns invitației părintelui paroh Petru Burduja.

Părintele inspector eparhial în cuvântul său a transmis arhiereștile binecuvântări din partea Ierarhului, după care a prezentat copiilor și părinților proiectul catehetic eparhial „Cateheze în parohii”. De asemenea, a prezentat și anunțat și implementarea cu această ocazie și a proiectului catehetic eparhial destinat  tinerilor și copiilor „Școala de iarnă”, ediția a II-a.

Părintele Marari a încheiat cuvântul său prin îndemnul adresat credincioșilor din această comunitate de a rămâne în unitate și credință, în ascultare față de păstorul lor, părintele paroh Petru Burduja, care a fost trimis și rânduit canonic la Parohia Berești Sascut spre păstorire de ÎPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, tocmai pentru a păstra credința cea dreaptă neștirbită și a apăra duhovnicește credincioșii păstoriți de neascultare și de erezie.

La rândul său, părintele Vasile Abageru, protoiereu de Sascut, a vorbit celor prezenți despre Sfântul Maslu ca taină a vindecării sufletului și trupului, subliniind faptul că omul trebuie să fie permanent în rugăciune și ascultare față de Dumnezeu în această perioadă  a Postului, luând exemplul Mântuitorului, a felicitat pe părintele paroh Burduja Petru pentru activitatea sa exemplară, încheind prin a prezenta credincioșilor îndemnul de la Ierarh, compus pentru această zi.

La final, părintele paroh a mulțumit tuturor invitaților pentru prezență, și apoi a împărțit celor 70 de copii participanți la implementarea proiectelor eparhiale, pachete cu rechizite, primite de la Patriarhia Română prin proiectul național "Donație pentru educație", oferite de către Asociația " Episcop Teodosie Atanasiu Sascut". (pr. Gabriel Albu)