Proiect socio-cultural în contextul sărbătorii Sfântului Nectarie, la Hârja

10 Noiembrie 2021

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a desfășurat în perioada 8 - 10 noiembrie evenimentul intitulat „Zilele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina”.

Activitățile desfășurate de-a lungul acestei perioade au început luni, la orele 20:00, cu programul liturgic, prin slujba Privegherii, urmată de Litie, Sfântul Maslu, Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie și de slujba Sfintei Liturghii.

Marți și miercuri au fost desfășurate ateliere de lucru la Centrul de zi pentru copii din cadrul proiectului „De la marginalizare și integrare socio – educațională și medicală a grupurilor vulnerabile din teritoriul GAL Valea Trotușului”, și la beneficiarii Complexului socio - medical din Hârja.

Activitățile au constat în vizionarea unui film documentar despre viața și minunile Sfântului Nectarie, discuții pe baza ecranizării, povestiri despre ajutorul primit prin rugăciunile adresate Sfântului, desene, scrisori către Sfântul Nectarie și multă bucurie și pace așezate în sufletele tuturor participanților de către acest Sfânt Tămăduitor și Mijlocitor. De asemenea, Sfântul Nectarie a răsplătit bunăvoința participanților la aceste activități prin mici daruri care le-au înseninat chipurile tuturor.

Activitățile medicale din cadrul proiectului de Telemedicină, unde s-au desfășurat investiții medicale (cardiologie, boli interne și oftalmologice) pentru persoanele diagnosticate cu boli paliative din cadrul Centrului medico – social de la Hârja, au ajuns și ele la final. (Oana Ariton-asistent social)