Proiect social la Parohia „Sfântul Ioan” din Târgu Ocna

24 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia „Sfântul Ioan” din orașul Târgu Ocna a debutat un nou proiect social denumit „Agapa copiilor”.

De acest proiect social vor beneficia copiii din oraș, ce vor participa în fiecare duminică, după Sfânta  Liturghie, la o masă a bucuriei, la o agapă dedicată lor, ce va fi organizată de parohie cu spijinul unor credincioși cu posibilități materiale care vor să fie alături de acești tineri. 
Prin acest proiect inițiatorii doresc atingerea mai multor obiective între are amintim: participarea tinerilor beneficiari la programul liturgic săptămânal al parohiei și totodată la lecțiile de cateheză ce vor fi susținute de către preoții slujitori la Biserica „Sfântul Ioan”. De asemenea, acest proiect oferă cadrul adecvat credincioșilor cu posibilități financiare de a se implica în viața social-filantropică a Bisericii întinzând o mână de ajutor celor cu care viața nu a fost atât de generoasă. 
  „Agapa copiilor” va fi organizată la Așezământul social al parohiei, așezat sub ocrotirea „Sfinților Părinți Ioachim și Ana”.
Prin generozitatea cu care câțiva enoriași din Parohie și-au manifestat deja dorința de a susține proiectul, precum și a unor familii din orașul Târgu Ocna sau Onești, acest program are resurse financiare pentru a se desfășura în bune condiții în următoarele luni, până la sfârșitul anului.
 
Pr. Silviu Butucaru