Proiect social – filantropic desfășurat în Joia Mare la Onești

Asociația „Patmos”, în parteneriat cu Protoieria Onești, a derulat joi, 2 mai, proiectul social – filantropic „Încălțăminte caldă pentru picioare reci”. Beneficiarii acestuia au fost tinerii și copiii instituționalizați la Centrul de Servicii Sociale „Alexandra” din Onești și la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități din Târgu Ocna.

Devenit tradiție, proiectul, desfășurat în Joia Mare și coordonat de părintele Ioan Bârgăoanu de la Parohia „Buna Vestire”, Mănăstirea Cașin II, se află la cea de a opta ediție și încearcă să aducă un licăr de lumină și speranță în sufletele persoanelor sărmane. Astfel, la apelul lansat de sfinția sa au răspuns preoți din Protopopiatul Onești, dar și mulți oameni cu suflet mare care, după cuvântul părintelui, au înțeles că „nu pot vedea cerul fără să vadă sărmanul”.

Tuturor persoanelor din centrele menționate le-au fost dăruite încălțăminte, obiecte de lenjerie intimă, șosete, tricouri, pâini, cozonaci, gogoși, dar și croasante primite de la Banca Regională pentru Alimente Roman. Pe lângă toate acestea, beneficiarii au primit îmbrățișări și cuvinte calde care au adus multă bucurie pe chipurile inocente ale acestora. 

(Pr. Florin Robert Blănaru)