Proiect filantropic desfășurat la Parohia ,,Sfântul Spiridon” din Comănești

14 Septembrie 2021

În Parohia „Sfântul Spiridon” din Comănești, în perioada 5-14 septembrie 2021, s-a desfășurat proiectul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine!”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și cu purtarea de grijă a părintelui paroh Daniel Prepeliță, în cadrul Parohiei „Sfântul Spiridon” din Comănești, Protopopiatul Moinești, în perioada 5-14 septembrie 2021, s-a desfășurat  proiectul filantropic „Lăsați copiii să vină la Mine!”.

Prin intermediul proiectului, aflat la cea de-a treia ediție în cadrul parohiei comăneștene, peste 100 de elevi, școlari și preșcolari, prezenți la sfintele liturghii și la celelalte slujbe săvârșite în acest interval, au primit din partea părintelui paroh Daniel Prepeliță pachete cu rechizite necesare începutului noului an școlar. De asemenea, au fost oferite pachete cu rechizite și elevilor de la Școala Incluzivă nr. 2 din orașul Comănești.

Prin intermediul proiectului, Parohia „Sfântul Spiridon” din Comănești a dorit să vină în sprijinul părinților și elevilor, la început de an școlar, oferindu-le pachete cu rechizitele esențiale desfășurării activităților didactice. Totodată, proiectul își propune să consolideze legătura milenară dintre Școală și Biserică, să stimuleze elevii în îndeplinirea activităților didactice și obținerea unor rezultate școlare remarcabile și nu în ultimul rând să prevină abandonul școlar în rândul elevilor cu posibilități materiale modeste.