Proiect ecologic eparhial implementat în Protopopiatul Onești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a implementat în Protopopiatul Onești un proiect ecologic cu manifestare publică concretă și prin conștientizarea asupra protejării naturii înconjurătoare, care poartă sugestiv numele "Un dar al recunoștinței pentru generațiile viitoare!"

Acest demers vine să conștientizeze întreaga opinie publică despre faptul că fiecare copac plantat face ca toți să poată respira un aer mai bun, iar generațiile următoare să prețuiască natura așa cum se cuvine.

În cadrul acestui proiect, sub directa coordonare a părintelui arhimandrit Serafim Huzdup, Consilier eparhial la sectorul agricol-silvic și cu strânsa colaborare a părintelui Sinel Lazărel, preot paroh la Parohia Poiana-Sărată, din partea Protoieriei Onești, au fost aduși pentru a fi plantați aproximativ 1100 de puieți (molid, tei și mesteacăn).  Fiecare preot din parohiile arondate Protopopiatului Onești a plantat sau va planta în perioada imediat următoare, aproximativ 15 puieți acolo unde pastorește.  (Pr. Daniel-Ionel Marari)