Proiect catehetic patriarhal implementat în Parohia Fundu Tutovei

În prima jumătate a lunii februarie, tinerii Parohiei Fundu Tutovei au participat la atelierele de creație din cadrul proiectului catehetic patriarhal „Biserica-familia românilor de pretutindeni”, încercând să transmită prin diverse moduri gândurile lor, atât pentru comunitate, cât și pentru cei din alte comunități, care urmăresc, în mediul online, pagina de facebook a parohiei.

Astfel, atelierul de fotografie este cel mai dorit de copii, aceștia imortalizând cele mai frumoase momente atât din natură, cât și din familiile lor. Un alt atelier care aduce multe surprize este cel de poezie. Cuvântul Dor, ales ca lait motiv, s-a regăsit în cele mai frumoase versuri ale micilor poeți. Până acum, cea mai frumoasă activitate a lor, care a bucurat inimile multor vârstnici ai parohiei, a fost cea culinar-filantropică. Mai exact, tinerii, mânați de dorința de a fi milostivi, au preparat diverse mâncăruri și prăjituri pe care apoi le-au oferit vârstnicilor cu inima curată din comunitate.

Tot cu acest prilej, tinerii i-au ajutat pe „bunicii lor” la treburile din gospodărie. Astfel, prin prepararea acestor bucate, copiii au învățat să lucreze în echipă și mai mult decât atât, și-au umplut sufletele de bucuria celor care au primit darurile. Într-una din zilele când Dumnezeu a așternut peste sat zăpada mult așteptată, după activitățile programate, tinerii au fost la săniuș. Aici s-au auzit cele mai frumoase zumzete de copii, bucuroși de activitățile făcute.

În urma ostenelii lor, copiii au înțeles cât de frumos și important este să îți ajuți semenii, mai ales pe cei care poate au vreo neputință din anumite pricini. Cateheza are rolul de a sădi cuvântul lui Dumnezeu în inima tânărului, pentru ca mai apoi, la vremea potrivită el să Îl găsească acolo pentru a-I cere necontenit ajutorul în vremuri tulburi sau să Îi mulțumească pentru binefacerile primite.

 

(Pr. B. A.)