Proiect catehetic în Parohia Todireni

03 August 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Todireni din Protopopiatul Roman se derulează proiectul catehetic „Școala de Duminică”, ajuns anul acesta la a patra ediție.

Proiectul catehetic "Școala de Duminică" derulat în cadrul Parohiei Todireni, comuna Stănița, județul Neamț, sub coordonarea pr. paroh Vasile Nistor, se află la cea de-a patra ediție. Anul acesta proiectul se desfășoară sub deviza "Cu Hristos creștem frumos" și implică elevi ai Școlii Todireni, dar și elevi din alte localități, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, majoritatea veniți în vizită la bunici și rude. Cei peste 30 de copii implicați în proiect au devenit, pe perioada lunilor de vară, veseli și creativi, dornici de a crește frumos în și cu Hristos.

„Proiectul catehetic "Școala de Duminică" are ca scop sensibilizarea copiilor în ceea ce priveşte păstrarea valorilor creştine, a tradiţiilor culturale ale poporului român şi participarea la Sfânta Liturghie, precum și implicarea lor în activităţi specifice vârstei. Un alt scop al proiectului este intensificarea relaţiilor dintre şcoală şi biserică”, a precizat pr. Vasile Nistor.

Fiecare întâlnire duminicală constituie o experiență inedită și constructivă, în care toți participanții descoperă valorile creștine ale generozității, înțeleg beneficiile lucrului în echipă și ale voluntariatului, cultivă valorile prieteniei, cooperării și învățării prin joc, cu accent pe dezvoltarea personală armonioasă.

În cadrul proiectului se desfăşoară mai multe activităţi. Astfel, pe parcursul Postului Sfintei Marii, cu participarea copiilor, se vor aborda teme precum „Importanţa Spovedaniei“, „Rolul preotului duhovnic în viaţa creştinului“, „Maica Domnului ocrotitoarea noastră“, precum și stabilirea detaliilor organizatorice ale programului evenimentelor desfășurate cu prilejul sărbătorii "Adormirea Maicii Domnului" - hramul Parohiei Todireni.

”Bucuria copiilor, implicarea lor în număr tot mai mare de la an la an, rezultatele originale și creative ale muncii lor, mulțumirea părinților, s-au dovedit a fi argumente care au susținut în fiecare an eficiența și oportunitatea unui astfel de proiect,” a spus pr. Vasile Nistor.