Programul social eparhial “Papuci pentru cei mici” în parohiile Protoieriei Sascut

În data de 30 Aprilie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohiile Păncești, Sascut-Târg și Valea Seacă 2 ale Protoieriei Sascut, s-a desfășurat Proiectul social “Papuci pentru cei mici”.
În acest sens, prin coordonarea Părintelui Protopop Vasile Abageru au fost identificați în parohii copiii care provin din medii defavorizate  iar asociațiile “Episcop Teodosie Atanasiu” și “Izvorul Tamăduirii” din Sascut în colaborare cu Asociația “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja, au adus o bucurie celor mici înainte de Sărbătorile Pascale, oferindu-le încălțări.
Pe lângă toate acestea, preoții care păstoresc aceste comunități le-au oferit familiilor bucate specifice perioadei pascale: cozonac, ouă, carne dar și jucării pentru cei mici. 
Bucuria a fost foarte mare întrucât aceste familii au o situație materială foarte grea și nu pot oferi copiilor decât minimul necesar și acest lucru nu întotdeauna.
Cu toate că ziua de astăzi este una a tristeții și a durerii pentru moartea și patimile Mântuitorului Iisus Hristos, se cuvenea ca milostenia să nu fie lăsată deoparte deoarece este dovada dragostei, a înțelegerii și a sentimentului că orice om îți este frate. Milostenia reprezintă putința de a te transpune în situația aproapelui care nu are și totodată este expresia împlinirii voii Mântuitorului care spune: “Cel ce are două haine să dea celui ce nu are și cel ce are bucate, asemenea să facă” (Luca 3, 11).

Apostu Ionuț-Alexandru, asistent social al Protoieriei Sascut