Programul social eparhial „Papuci pentru cei mici”

În contextul Sărbătorii  Învierii Domnului, în cadrul proiectului social eparhial Papuci pentru cei mici, Sectorul Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, împreună cu un producător local de încălțăminte, și-a dorit să vină în sprijinul unor familii cu posibilități financiare reduse.

Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoarea a creștinătății iar, potrivit tradiției  noastre românești, fiecare copil trebuie să se asemene hainei luminioase cu care S-a încununat Hristos prin Învierea Sa.

 Astfel că prin ajutorul oferit de oamenii cu suflet mare către  Sectorul Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului,  coordonat de Pr. Ilarion Mâță, un număr de 127 copii  proveniți din familii defavorizate, dar care fac parte din asociațiile și protopopiatele din întregul cuprins al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au experimentat din nou bucuria respectării tradiției de înnoire primind  câte o pereche nouă de papuci și hainuțe.

Actul de binefacere a producătorului local nu este unul singular. În anul 2020  acesta  întrând  în rândul binefăcătorilor  centrului medico-social de la Hârja, atunci când toți angajații acestui centru au primit fie câte o pereche de papuci medicinali pentru sectorul medical, fie câte o pereche de papuci de lucru destinat lucrătorilor din sectorul gospodăresc. Totodată, 200 de copiii provenind din medii defavorizate au primit la Crăciun ghetuțe noi și cadouri care au adus multă bucurie. (Pr. Petru Toma)