Programul Social Eparhial “Fii dar din Darul lui Dumnezeu!”, a făcut primii pași în Protoieria Onești

21 Decembrie 2017

Urmând îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, lansat prin Sectorul Social-Filantropic, Cercurile Pastorale “Târgu Ocna” și “Preot Constantin Badiu” din Protoieria Onești au dat startul împărțirii darurilor cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului.

Preoții din Cercul Pastoral “Târgu Ocna” și-au îndreptat pașii, cu tolba plină de daruri, spre “Centrul Educativ Târgu Ocna” unde au bucurat inimile a peste 50 de minori și tineri instituționalizați prin răspunsul oferit la scrisorile către Dumnezeu pe care le-au compus, concretizat în pachete ce au conținut dulciuri, kituri de igienă și diferite rechizite, vizitatorii fiind întâmpinați cu un program artistic format din colinde și datini românești.

Cercul Pastoral “Preot Constantin Badiu” ce cuprinde parohiile Caraclău, Brătila I, Brătila II, Deleni, Helegiu, Drăgugești și Bălăneasa, s-au unit spre a bucura inimile copiilor din “Școala cu clasele I-IV Bălăneasa”. De asemenea au răspuns dorințelor copiilor, manifestate în scrisorile adresate lui Dumnezeu, Căruia, pe lângă daruri, I-au cerut, de multe ori, bucurii și sănătate pentru familiile lor, dar și pentru cele ce îi vor ajuta. Darurile au fost împărțite celor mici în cadrul unui program artistic susținut cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului.

Felicităm pe toți cei implicați în acest program și credem că răsplata cea mai mare pentru dânșii este bucuria plină de recunoștință ce a strălucit în ochii copiilor datorită lor, mâinile cu care Dumnezeu a lucrat aceste fapte bune!

(Preot Alexandru Pânzaru)