Programul Europa pentru cetățeni 2014-2020, la Prefectura Bacău

La invitația Prefecturii Bacău, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a reprezentat Eparhia Romanului și Bacăului la sedința de informare publică care a avut loc la Sala mică a Prefecturii Bacău, vineri, 7 iunie 2019.

Prefectura Județului Bacău a fost gazda sedinței de informare publică a asociațiilor și fundațiilor din județul Bacău asupra Programului Europa pentru cetățeni.

Ofițerul de proiect a prezentat în detaliu Componenta 1( Momorie istorică europeană), Măsura 2.1 (Înfrățire între localități), Măsura 2.2 (Rețele de orașe) și Măsura 2.3 (Proiecte al societății civile), care au evocat prioritățile Fondurilor social europene pentru instituțiile publice și private din România.

Totodată participanții au fost informați despre PEC (Punctul Europa pentru Cetățeni - România), program susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Unitatea de Management a proiectului, Criteriile de acordare a grantului, Procedura de selecție, Procedura de depunere a proiectelor, Calendarul termenelor limită și potențialii aplicanți. Nu în ultimul rând, a fost prezentat Site-ul programului și toate aplicațiile necesare informării corecte și în timp real a stadiului depunerii și soluționării proiectelor eligibile.

În urma acestei întâlniri de informare, va fi prezentat materialul didactic și informațiile esențiale, la prima întâlnire a Comisiei eparhiale a Departamentului ONG din cadrul Sectorului Social - Filantropic.

(Pr. Ilarion Mâță)