Program social eparhial implementat în Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, a continuat Programul Social Eparhial adresat tinerilor bolnavi de cancer în Protopopiatul Bacău.

Astfel, în ziua de marți, 29 martie 2016, la Parohia “Cuvioasa Parascheva” din Bacău, au fost oficiate slujba agheasmei și a Sfântului Maslu la care au participat părintele Protopop Busuioc Costică, alături de 14 preoți slujitori din sobor  și de un număr impresionant de credincioși.

Părintele Protopop a evocat în cuvântul de învățătură importanța zilei de 29 martie, ca fiind „momentul în care ierarhul binecuvântat al Eparhiei Romanului și Bacăului a pornit în călătoria acestei vieți”, aducând în același timp mulțumiri Înaltpreasfinţiei Sale pentru implicarea în toate activitățile sociale, culturale și organizatorice ale instituției pe care o reprezintă.

Părintele Paroh Busuioc Silviu a făcut apoi o scurtă prezentare a situației dificile pe care o traversează doi tineri din cadrul parohiei, Iulian Gabriel în vârstă de 14 ani, elev în clasa a VIII-a, bolnav de cancer și Lucian Vasilică în vârsta de 20 de ani, diagnosticat cu distrofie musculară, care, deși optimiști, se află într-o perioadă delicată a vieții lor.

De asemenea, a mulțumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru inițierea acestui program social eparhial, prin care toată comunitatea parohială se poate implica în vederea alinării suferinței și ajutorării unora dintre membrii ei  bolnavi. Mulțumiri au fost adresate atât preoților participanți, cât și enoriașilor care s-au solidarizat cu suferința celor doi tineri.

Generoasa sumă, precum și alimentele de bază  colectate, au fost oferite familiilor celor doi tineri, în baza unui proces verbal de predare, întreaga comunitate aducând mulțumiri preoților și Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pentru dragostea, grija și compasiunea arătate față de cei suferinzi. (Pr. Constantin Abageru)