Program eparhial umanitar derulat în Protopopiatul Onești

02 Martie 2022

Urmând chemării Înaltpreasfințitului Părinte  Arhiepiscop Ioachim, sub coordonarea Sectorului Social-Filantropic al  Eparhiei Romanului și Bacăului,  Protopopiatul Onești a lansat o colectă publică pentru a sprijini refugiații din Ucraina care intră în România prin vamă, cât și persoanele din satele regiunii Cernăuților din Ucraina. Acțiunea Protopopiatului Onești face parte din Proiectul eparhial umanitar „Împreună pentru Ucraina” .

Un număr impresionant de oameni au răspuns chemării și în ultimele trei zile au fost colectate peste 14 tone de alimente neperisabile și produse igienico-sanitare pentru adulți și copii, articole de îmbrăcăminte noi, lapte praf și scutece pentru nou-născuți. 

Tot din ajutoarele primite în bani, au fost achiziționate medicamente în valoare de 5000 lei (antitermice, antifebrile, antibiotice, medicamente pentru tratarea rănilor, pansamente, plasturi etc.)  
Toate acestea, încărcate în 7 transportere, au plecat în dimineața aceasta către Rădăuți, mai departe acestea fiind distribuite depozitelor Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a susține refugiații adăpostiți în număr mare în mănăstiri, așezăminte, parohii, dar și pentru a susține familiile din zona Cernăuților, unde sunt adăpostiți mulți copii și familii refugiate din zonele urbane importante ale Ucrainei.
,,Printre cele peste 130 de persoane fizice și juridice care ne-au susținut în acest demers și cărora la mulțumim pentru sprijin pentru că ne sunt mereu aproape, amintim Grup Șerban, Nevila, Croco, Da Bacco și peste 40 de parohii din Protopopiat. Totodată, în cadrul Protopopiatului Onești, am început să identificăm locațiile și persoanele voluntare ce pot găzdui sau pot oferi spații de cazare pe o perioadă nedeterminată. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! '' , a relatat părintele protopop Ioan Bârgăoanu.