Program Eparhial derulat de Ziua Internațională a Copilului, în Protoieria Sascut

Luni, Întâi Iunie 2020, de Ziua Internațională a Copilului, în parohiile din Protoieria Sascut, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a derulat proiectul eparhial "Donație pentru educație".

Anul acesta de Ziua copilului, distanțarea socială cu care se confruntă societatea, nu a mai permis sărbătorirea copiilor în sânul Bisericii, așa cum se întâmpla în anii precedenți. Cu toate acestea, în parohiile din Protopopiatul Sascut, ziua a fost marcată prin derularea proiectului propus de Sectorul de Asistență Socială și Medicală din cadrul Eparhiei Romanului și Bacăului, prilej de a oferi sprijin copiilor.

Sub coordonarea părintelui protopop Abageru Vasile și prin implicarea preoților parohi, alături de donatori, s-a procedat la colectarea de rechizite și dispozitive electronice noi sau utilizate, dar funcționale: smartphone-uri și calculatoare, necesare copiilor în actul educativ on-line.

Beneficiari ai acestui proiect au fost copiii din parohiile: Găiceana, Drăgușani, Poiana, Mândrișca și Glăvănești, copii cu rezultate foarte bune la învățătură, implicați în Programul Școala on-line, care se desfășoară în această perioadă de pandemie Covid-19. (pr.Albu Gabriel, asistent - social)